Понад $2 мільйони: на Херсонщині зібрали кошти на укол для дитини з рідкісною хворобою

Понад $2 мільйони: на Херсонщині зібрали кошти на укол для дитини з рідкісною хворобою

Укрінформ
 На Херсонщині зібрали кошти на найдорожчий у світі укол для Аделіни Мотенко, яка має рідкісне захворювання - спінальну м'язову атрофію першого типу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці група по збору коштів для дівчинки.

«Наш збір закрито!», - йдеться у повідомленні.

Цю інформацію підтвердив у розмові з кореспондентом Укрінформу і батько дитини – Андрій Мотенко. За його словами, кошти, яких не вистачало - 2,7 млн гривень, перерахувала родина Антонишиних.

«Вони також збирали кошти на той самий препарат для своєї дитини, хворої на СМА, але вони виграли укол у лотерею. Тому вирішили допомогти нашій родині», - розповів Мотенко.

Він зазначив, що у клініці Аделіну чекають уже в першій половині грудня.

Батько Аделіни закликав всіх, хто підтримував родину, хто досі готує благодійні акції та заходи на підтримку Аделіни, продовжити цю благодійну справу і підтримати інші родини, де є діти, хворі на СМА. Бо зібрати кошти на укол Zolgensma вартістю понад 2 мільйони доларів дуже складно, а провести таке лікування потрібно якнайшвидше, адже хвора дитина слабшає щодня, наголосив Мотенко.

«Зібрати таку суму в межах однієї громади, міста, області – неможливо. Потрібно об’єднуватися по всій країні, підключати медіа. Якщо мільйони людей перерахують по гривні, а якщо по 10 гривень? Умовно, горнятко кави може врятувати життя», - підкреслив він.

Читайте також: У Херсоні ініціювали благодійний онлайн-урок з бачати на підтримку дитини зі СМА

Батько подякував всім, хто допомагав у зборі коштів, хто надав допомогу, за підтримку.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині збирали кошти на укол Zolgensma вартістю 2,3 мільйона доларів на лікування маленької мешканки Каховки Аделіни Мотенко. Дитину підтримали і в канцелярії Президента Польщі.

Мати Аделіни повідомила, що одна з американських клінік виставила рахунок на укол, надавши суттєву знижку (на 500 тисяч доларів). Вона також зазначила, що в Україні, на жаль, немає програми підтримки таких дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-