У Херсоні невакцинованих учителів не відсторонюватимуть від роботи – мерія

У Херсоні невакцинованих учителів не відсторонюватимуть від роботи – мерія

Укрінформ
У Херсоні невакцинованих вчителів не відсторонюватимуть від роботи – ці педагоги зможуть навчати учнів дистанційно.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це спілкуючись з журналістами, повідомив виконуючий обов’язки заступника міського голови Сергій Циганок.

«Діти зараз всі знаходяться другий тиждень на дистанційному навчанні. А з понеділка 1-4 класи та 11 класи працюють у всіх школах. У десяти школах Херсона, де персонал вакцинований на 100% двома дозами, безпосередньо у школах будуть працювати всі класи – з першого по одинадцятий. Відсторонення вчителів не буде. Ми будемо переводити на дистанційну роботу цих вчителів, які мають документи, що вони не можуть бути провакциновані з тих чи інших підстав», - зазначив Циганок.

За його словами, за два роки карантину педагоги вже навчилися проводити дистанційне навчання, тому вони зможуть у такому режимі викладати свої дисципліни, діти можуть знаходитися при цьому і у школі на уроці. На запитання, чи не будуть відсторонені вчителі, які не матимуть відповідних медвідводів, він відповів, що такі випадки поодинокі.

Читайте також: Лише кожен десятий українець вважає високою якість вітчизняної освіти

«На сьогоднішній день зарплата вчителя, напевне, одна з найменших у нашому місті. Якщо ми будемо відсторонювати наших вчителів, у нас взагалі не буде кому навчати дітей. Такі випадки є, вони поодинокі, не масові, наскільки мені відомо, вчителі з розумінням ставляться до цього і ті, хто не вакцинується, – вони дійсно мають протипоказання і підтвердження медичних установ», - сказав виконуючий обов’язки заступника міського голови.

У Херсоні – 61 школа. Як зазначив Циганок, до десяти шкіл, що працюватимуть з понеділка у звичайному режимі, додадуться й інші, де працівники отримають вже другу дозу вакцини. «Думаю, у найближчі тиждень-два у нас запрацюють всі школи», - зазначив Циганок.

Читайте також: У Новій Зеландії медики і вчителі мусять зробити COVID-щеплення до кінця року

Наразі у Херсоні дітей, які хворіють на коронавірус – 70, хворіють також 40 вчителів.

Циганок також зазначив, що з понеділка всі школи та садочки повинні вже бути з теплом.

Як повідомлялося, в Херсонській області зареєстровано 68 938 випадків коронавірусу. З них: 44 573 людини побороли недугу; 2106 - померли.

Минулої доби в Україні зафіксували 26 488 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-