Херсонські депутати вирішили не приватизувати виставкову залу художників

Херсонські депутати вирішили не приватизувати виставкову залу художників

Укрінформ
Депутати Херсонської міськради виключили приміщення у центрі міста, де розташована виставкова зала місцевої організації Національної спілки художників України, з переліку об’єктів малої приватизації.

Як передає кореспондент Укрінформу, пропозицію виключити цей об’єкт з переліку на приватизацію запропонував на початку сесії міський голова Херсона Ігор Колихаєв.

«Я, як суб’єкт подання, знімаю пункт 15 у питанні номер 5», - оголосив Колихаєв.

Під час обговорення питання депутат Іван Глухов, подякувавши меру за те, що той зняв цей пункт, зазначив, що не треба доводити ситуацію до того, щоб люди збиралися на акції протесту біля міської ради, відстоюючи те, що й так очевидно – такі зали є соціально важливими для громади. Також на сесії прозвучала пропозиція створити на базі виставкової зали муніципальний артпростір.

Питання про затвердження Переліку об’єктів малої приватизації, з урахуванням пропозиції щодо виключення з переліку приміщення виставкової зали, підтримали 38 депутатів з 47, присутніх у сесійній залі.

На брифінгу в перерві міський голова пояснив, що розгляд питання про приватизацію приміщення, де розташована виставкова зала, наразі не на часі.

Щодо пропозиції створити муніципальну галерею, то, як зазначив міський голова, відповідаючи на запитання кореспондента агентства, ідеї, спрямовані на розвиток міста, він завжди готовий підтримати.

Читайте також: Цифра в 12 мільярдів від приватизації цілком досяжна - Фонд держмайна

Стосовно всього комунального майна, яке займають художники, Колихаєв зазначив, що влада вивчить його стан, і вже тоді вирішуватимуться всі майнові питання. «Що це йде для громади, що це йде у комерційну діяльність, що вони здають і за це беруть гроші… Я вважаю: чи комунальне майно і воно йде для громади, чи вони займаються комерційною діяльністю, треба визначитися самим художникам, хто вони і що вони роблять для нашого міста», - прокоментував міський голова.

Він запевнив, що перед прийняттям рішення про комунальне майно, яке нині в розпорядженні художників, з ними проведуть перемовини, пізніше рішення розглянуть на профільних комісіях, обговорять зі спільнотою.

У Херсоні протестують проти продажу виставкової зали / Фото: Ірина Староселець, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні біля будівлі міськради, де о 10 годині почалася сесія, містяни протестували проти продажу приміщення, в якому розміщується виставкова зала місцевої організації Національної спілки художників України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-