У Харкові вшанували пам'ять Катерини Гандзюк

У Харкові вшанували пам'ять Катерини Гандзюк

Фото
Укрінформ
Двометровий "Знак нескінченності" як символ затягування розслідування смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк залишили біля входу в ГУ Нацполіції в Харківській області учасники акції пам'яті загиблої.

Майже півсотні активістів громадських організацій "Харківський антикорупційний центр", "Смартмедіа", "Фрі- Харків", "Фундації громадських ініціатив" зібралися о 19:00 біля входу в ГУ Нацполіції в Харківській області, поставили на тротуарі запалені лампадки, розтягнули банер "Три роки без Каті Гандзюк", оголосили Хвилину мовчання.

У Харкові вшанували пам'ять херсонської активістки Катерини Гандзюк/ Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Справедливе розслідування справи Каті Гандзюк — це необхідність часу, якщо ми демократична держава. Але поки що ми не бачимо кінця-краю розслідуванню, як не бачимо й замовників вбивства активістки, яка спробувала боротися з корупцією. Ми зібрались тут, щоб нагадати владі, що справа Каті - на контролі громадськості, вона нас об'єднує, і ми не дамо замовчати цей процес", - зазначила на акції лідер організації "Смартмедіа" Олександра Щукіна.

Читайте також: Посольство США закликає притягнути до відповідальності вбивць Гандзюк

За словами координатора "Харківського антикорупційного центру" Дмитра Булаха, треба триматися разом, відстоюючи справедливий суд над вбивцями: "Це не перша й не остання акція, ми будемо виходити стільки, скільки треба, бо поліцейське свавілля існує понині й стосується кожного. Є жертви, за які винні мають відповісти і про яких ми будемо пам'ятати завжди".

На завершення акції учасники неодноразово скандували: "Хто замовив Катю Гандзюк" та встановили "Знак нескінченності" біля входу до управління поліції.

Порядок під час акції забезпечували посилені наряди поліції. Інцидентів не було.

Акція відбулася з дотриманням правил карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-