Патріарх Варфоломій став почесним громадянином Івано-Франківська

Патріарх Варфоломій став почесним громадянином Івано-Франківська

Укрінформ
Івано-Франківська міська рада присвоїла звання почесного громадянина міста Вселенському Патріарху Варфоломію.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Вирішили присвоїти це звання (почесного громадянина міста Івано-Франківська - ред.) Архиєпископу Константинополя — Нового Риму і Вселенському Патріарху Варфоломію. За це щойно на позачерговій сесії міської ради проголосували депутати», - повідомив Марцінків.

На сесії міської ради Руслан Марцінків зазначив, що делегація Івано-Франківська планує за півтора тижня здійснити візит до Варфоломія і вручити йому це звання, передає кореспондент Укрінформу.

«Завдяки Варфоломію створена помісна Православна церква України і, зрештою, ми отримали томос для України. Це – особиста позиція цієї людини, яка пішла всупереч Москві. Розумію, що для України це рішення надзвичайно важливе», - пояснив Марцінків.

Читайте також: На літургію у Софійському соборі прийшли понад 15 тисяч вірян

Також це звання депутати міської ради присвоїли колишньому меру Івано-Франківська, голові Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдану Боровичу.

За словами Марцінківа, за час головування Богдана Боровича (1994-1998 роки) школи з російською мовою навчання в Івано-Франківську вдалось перевести на українську.

Православна церква України (ПЦУ) також відома як Українська Православна Церква (УПЦ) — християнська церква, найчисельніша православна юрисдикція в Україні за кількістю вірян. Одна із 15-х автокефальних православних церков. Церква з'явилася 988 року з появою Київської митрополії й була визнана самостійною церквою 6 січня 2019 року.

Його Всесвятість, Архієпископ Константинополя — Нового Риму і Вселенський Патріарх Варфоломій I відвідував Україну як патріарх у 1997, 2008 та 2021 роках. Із 2018 року Московський патріархат розірвав спілкування зі Вселенським патріархатом у результаті суперечок щодо його рішення надати автокефалію Православній церкві України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-