Суд направив до психлікарні дівчину, яка вчинила у школі стрілянину з арбалета

Суд направив до психлікарні дівчину, яка вчинила у школі стрілянину з арбалета

Укрінформ
Київський районний суд Полтави ухвалив перевести дівчину, яка вчинила у школі стрілянину з арбалета й поранила двох учителів, з-під варти до психіатричної клініки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в ухвалі суду, розміщеній на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

«Змінити раніше не судимій особі, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного характеру, запобіжний захід із тримання під вартою на поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають її небезпечну поведінку», - йдеться в ухвалі.

Зазначається, що суд погодився з думкою експерта про те, що наявне у підозрюваної хронічне психічне захворювання позбавляло її можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними в період, якого стосується інкриміноване їй протиправне діяння, та позбавляє можливості усвідомлювати свої дії й керувати ними в цей час.

Читайте також: Стрілянина у школі: суд арештував на 60 діб дівчину з арбалетом

Як повідомляв Укрінформ, 6 вересня вранці жителька Полтави 2002 року народження поранила з арбалета двох учителів на території школи №11. Наступного дня їй повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 15 та частиною 2 статті 115 (Замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу.

8 жовтня суд обрав дівчині запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб. 18 жовтня до суду надійшов висновок експерта, який установив у підслідної наявність психічного захворювання.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-