На Прикарпатті у 121 працівника дитячих їдалень виявили стафілокок

На Прикарпатті у 121 працівника дитячих їдалень виявили стафілокок

Укрінформ
На Прикарпатті під час перевірок харчоблоків в освітніх закладах патогенний стафілокок виявили у 121 працівника. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Івано-Франківський обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Станом на 22.10.2021 року проведено обстеження 1136 кухонних працівників в 412 закладах, з них у 168 закладах дошкільної освіти, 234 закладах загальної середньої освіти, 1 інтернатному закладі та 9 інших. Патогенний стафілокок виявлено у 121 особи (10,65%), з них у 52 працівників закладів дошкільної освіти, 63 - закладів загальної середньої освіти», - йдеться у повідомленні обласного Центру контролю та профілактики хвороб.

За їхньою інформацією, ці працівники харчоблоків від роботи відсторонені. Позачергові обстеження фахівців їдалень в освітніх закладах області триває.

Читайте також: На Вінниччині у 14 працівників дитячих їдалень виявили стафілокок

Допуск до роботи може бути здійснений при отриманні негативного результату бактеріологічного дослідження на патогенний стафілокок.

Як повідомлялося, ці перевірки ініціювали у МОЗ після випадків спалаху харчових отруєнь у шкільних їдальнях.

Стафілокок - рід грам-позитивних бактерій. Одним із найбільш патогенних стафілококів є золотистий стафілокок, який викликає харчову токсикоінфекцію і гнійні зараження у людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-