На масових заходах чергуватимуть групи швидкого реагування, вибухотехніки та кінологи

На масових заходах чергуватимуть групи швидкого реагування, вибухотехніки та кінологи

Укрінформ
Під час проведення масових акцій 14 жовтня до забезпечення безпеки будуть залучені групи швидкого реагування патрульної поліції, поліція діалогу, кінологи та вибухотехніки.

Як передає Укрінформ з посиланням на сайт Національної поліції Києва, про це йшлося на розширеній нараді за участю голови Нацполіції Ігоря Клименка, заступника голови Нацполіції Олександра Фацевича, начальника поліції Києва Івана Вигівського, керівників Національної гвардії, Державної служби надзвичайних ситуацій та інших правоохоронних служб.

«Велика кількість масових акцій пройде не тільки в місті Києві, а й по всій Україні. Але найчисельніші акції пройдуть у столиці. Наше основне завдання - забезпечити охорону порядку, безпеку наших громадян. Відтак робота всіх правоохоронних підрозділів повинна бути чітка і злагоджена», - наголосив Клименко.

Голова Нацполіції акцентував увагу на оперативному реагуванні на правопорушення, а також посиленому патрулюванні вулиць, зокрема екіпажами патрульної поліції.

Також до несення служби із забезпечення публічної безпеки будуть залучені співробітники груп швидкого реагування патрульної поліції, поліції діалогу, кінологи та вибухотехніки.

Читайте також: Президент вшанував пам'ять загиблих за Україну

Зокрема Клименко зауважив, що співробітники поліції діалогу проводитимуть превентивну роботу з учасниками заходів, аби не допустити конфліктних ситуацій та порушень громадського порядку.

У свою чергу Фацевич зазначив, що з метою належного реагування на правопорушення ситуаційні центри на місцях переведені у посилений режим.

«Масових заходів буде велика кількість. Відтак інформація щодо оперативної обстановки повинна відслідковуватися цілодобово. У випадку її зміни рішення повинні прийматися оперативно», - зазначив він.

Читайте також: У парку Шевченка збираються учасники маршу до Дня захисників та захисниць

Керівник поліції Києва Іван Вигівський додав, що особовий склад столичної поліції переведено на посилений варіант несення служби.

«Ми проаналізували ситуацію з урахуванням попередніх підготовок до проведення аналогічних заходів. Безпосередньо 14 жовтня перед початком заходів працівники вибухотехнічної та кінологічної служб перевірять локації. Крім того, співробітники поліції діалогу будуть супроводжувати учасників акцій від початку до їх завершення. Можу запевнити, що у поліції Києва достатньо сил та засобів для належного забезпечення охорони публічного порядку, аби містяни та гості столиці почувалися у безпеці», - сказав Вигівський.

Як повідомлялося, на 14 жовтня заплановано проведення низки масових заходів. Зокрема – заходи відбудуться з нагоди 79-річниці створення Української повстанської армії, Дня українського козацтва, Дня захисників та захисниць України, а також релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-