У Запоріжжі пішоходи випробували вантовий міcт

У Запоріжжі пішоходи випробували вантовий міcт

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі відбулося пішохідне випробування верхової частини вантового мосту, який будується через річку Дніпро за програмою “Велике будівництво”.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі виконуються роботи з монтажу тротуарних плит, після чого будуть вивішувати ванти, а потім буде опускання мосту на опори. Сьогодні ми проводимо пішохідне випробування верхової частини вантового мосту”, - сказав заступник начальника Служби з розвитку доріг в Запорізькій області Олександр Горбань.

Він додав, що для верхової частини будуть використовуватися нові троси, які нещодавно привезли із Швейцарії. Вони мають сертифікати якості, і додатково випробовувати їх не потрібно.

“У Кривій бухті наразі є 38 вант. До кінця місяця довезуть ще 10. В 20-их числах жовтня почнеться робота з монтажу вант”, - додав Горбань.

Читайте також: Кран «Захарій» прибув до Запоріжжя і продовжить будувати вантовий міст

Пройтися новим мостом приїхав і голова Запорізької ОДА Олександр Старух. Він повідомив, що зараз одним із головних проблемних питань є відселення мешканців 14 приватних будинків, які розташовані на острові Хортиця. Це питання не дає змоги розширити дорогу, що веде до мосту. Дорожники пояснювали, що дорога буде проходити впритул до житлових приміщень, і мешкати в них буде небезпечно. Це питання обговорюють іще з 2007 року.

«Пішохідні випробування» вантового мосту в Запоріжжі / Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

“Служба автомобільних доріг передбачила та виділила кошти на відселення, але будинки незаконні, їх немає в реєстрі, земля під ними не відведена. Простіше кажучи, це самозахоплення. Органи влади мають діяти в межах чинного законодавства. Питання треба вирішити”, - вважає Старух.

Як повідомлялось, Запорізький міст — це магістраль безперервного руху завдовжки понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху.

Читайте також: У Запоріжжі почали монтувати вантовий міст через Дніпро - відео

Історії будівництва мосту – 16 років. У межах програми "Велике будівництво", ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, у 2020 році будівництво запорізьких мостів було відновлене. У лютому цього року переможцем тендеру на будівництво об’єкту було визначено турецьку компанію. Загальна вартість проєкту – 11,9 млрд грн (з ПДВ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-