У громадському транспорті Тернополя запрацював єдиний е-квиток

У громадському транспорті Тернополя запрацював єдиний е-квиток

Укрінформ
«Єдиний квиток» у громадському транспорті запрацював із 1 жовтня у Тернополі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Послуга «Єдиний квиток» дозволяє тернополянам та гостям міста впродовж 30 хв. здійснювати пересадку з одного транспортного засобу в інший без повторної оплати за проїзд. Сама ж поїздка до місця призначення після пересадки може тривати й 40 хв., і годину», - сказав кореспонденту агентства начальник управління транспортних мереж та зв’язку Тернопільської міської ради Олег Вітрук.

Читайте також: Вакциновані від COVID-19 українці отримають знижку на проїзд в одній зі служб таксі

За його словами, фіксація «Єдиного квитка» у громадському транспорті Тернополя здійснюється в автоматичній системі оплати проїзду через усі види електронних квитків.

Також це стосується «Соціальної карти тернополянина», не персоніфікованого електронного квитка, безконтактної банківської картки, пристроїв з технологією NFC, разового проїзного квитка.

Крім цього, з 1 жовтня оплату за проїзд у тролейбусах та автобусах, що працюють в звичайному режимі руху і в режимі маршрутного таксі, у Тернополі неможливо буде здійснювати готівкою, лише безготівковим способом оплати.

Читайте також: У Чернігові подорожчав громадський транспорт

Як повідомляло агентство, три роки тому Тернопіль вперше в Україні запровадив оплату за проїзд банківськими картками у муніципальному транспорті.

Крім того, в обласному центрі діє «Картка тернополянина», користувачі якої мають знижки під час проїзду.

Нині у місті діють найнижчі тарифи на проїзд порівняно з іншими обласними центрами України. Окрім цього, у Тернополі під час літніх канікул учні шкіл та ПТУ, студенти місцевих вишів їздять у комунальному громадському транспорті безкоштовно.

Фото: elektrotrans.te.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-