Фестиваль повітряних куль вперше пройшов у Чернігові

Фестиваль повітряних куль вперше пройшов у Чернігові

Фото
Укрінформ
У Чернігові у п'ятницю надвечір уперше пройшов фестиваль повітряних куль "Монгольф'єрія" - шість прив’язаних до дерев та парканів аеростатів піднімали людей на 30-метрову висоту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Чернігові фестиваль "Монгольф'єрія" ми проводимо вперше, причому у прив’язному режимі. Це робиться для того, щоб якомога більше людей змогли познайомитися з повітряними кулями, дізнатися про їх пізнавальне, повчальне, сімейне, спортивне значення. Сьогодні тут у нас шість аеростатів різного розміру, від 4 до 6 людей у кошику. Керують ними київські пілоти", - розповів головний організатор фесту, президент громадської спілки "Українське повітроплавне товариство" Сергій Скалько.

Фестиваль повітряних куль у Чернігові/Фото: Наталія Потапчук, Укрінформ

За його словами, "Монгольф'єрія" - фестиваль міжнародний і 12 років проводився в різних країнах світу. В Україні організовується з 2020-го. Найчастіше його аеростати піднімалися в Києві, а віднедавна їх повезли Україною. Перед Черніговом був Житомир, а в найближчі тижні фестиваль відвідає Полтаву, Кременчук, Черкаси, Хмельницький.

Читайте також: У Греції повітряна куля пронесла Державний Прапор України над найвищим високогірним озером Пластира

Анонсовані дати, щоправда, часом змінюються, тому що цей вид спорту і розваги потребує особливих погодних умов. Літати на повітряних кулях можна, коли швидкість вітру не перевищує 4 м/с, відсутні гроза та опади. У Чернігові "Монгольф'єрія" теж спершу мала відбутись на День міста 21 вересня, проте через дощ та вітер була перенесена.

Фест проводився на стадіон "Хімік" обласного центру. Близько 200 осіб здійснили прив’язний політ. Серед тих, хто придбав квитки, було багато дітей та молоді. Люди говорили, що вони в захваті від такої можливості й отримали задоволення від підйому на кулі.

Читайте також: На Волині встановили вічнозелені скульптури-топіари

Заходити на територію, гуляти попід величезними аеростатами (заввишки, як 5-поверховий будинок), фотографуватися, спостерігати за процесом зблизька можна було безкоштовно.

Фото: Наталія Потапчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-