Депутати Володимир-Волинського проголосували за повернення місту історичної назви

Депутати Володимир-Волинського проголосували за повернення місту історичної назви

Укрінформ
Депутати міської ради Володимир-Волинського майже одностайно проголосували за повернення місту історичної назви - Володимир.

Про це повідомив у Фейсбуці народний депутат Володимир В'ятрович, передає Укрінформ.

«Деколонізація триває! Міська рада Володимир-Волинського підтримала рішення про повернення місту історичної назви - Володимир, без причепки, вигаданої росіянами», - написав нардеп.

Пропозицію про перейменування підтримали 30 депутатів міськради, один був проти.

Читайте також: Посольство США привітало мешканців Нью-Йорка на Донеччині з поверненням історичної назви

Як повідомляв Укрінформ, повернення місту історичної назви Володимир ініціював у травні цього року народний депутат Ігор Гузь. За його словами, «сотнями років в усій Європі... місто над Лугою знали саме за такою назвою. І тільки за часів Російської імперії, а далі – Радянського союзу, місту додали назву «Володимир-Волинський».

Місто Володимир над рікою Луг було засноване наприкінці Х ст. і в ХІ-ХІІ ст. було одним з найбільших міст Київської Русі, поряд із Києвом, Черніговом, Переяславом. У ХІІ ст. Володимир став центром Волинського князівства, пізніше - об'єднаного Галицько-Волинського королівства. Пізніше входило до складу Великого князівства Литовського, з XVI ст. - Польського королівства. Слово «Волинський» до його назви додали, коли після розділу Польщі у 1795 році місто увійшло до складу Російської імперії - щоб відрізняти від російського Владимира на Клязьмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-