На Харківщині суд заборонив переробку пластикових пляшок в колонії

На Харківщині суд заборонив переробку пластикових пляшок в колонії

Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд постановив припинити переробку ПЕТ-пляшок у Темнівській колонії №100, яке забруднювало пластиковими відходами річку Уди.

Про це повідомила пресслужба Держекоінспекції в Харківській області в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Позовну заяву Державної екологічної інспекції у Харківській області задоволено частково та вирішено застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до Державного підприємства «Підприємство державної кримінально-виконавчої служби України (№ 100)» у вигляді повного зупинення виробництва з переробки ПЕТ-пляшки до забезпечення запобігання потрапляння відходів пластику до поверхневої водойми річки Уди», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позов подали у квітні 2021 року за результатами позапланових перевірок пенітенціарної установи. Наразі рішення суду ще не набрало чинності.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступнику начальника Темнівської виправної колонії, начальнику одного з відділів колонії та директору підприємства Державної кримінально-виконавчої служби України (ДКВС) оголосили підозри за фактами службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, забруднення земель, порушення правил охорони вод (ч. 2 ст. 367, ч. 2 ст. 239, ч. 1 ст. 242 Кримінального кодексу України).

Читайте також: В Україні сортують лише 4% твердих побутових відходів — Зеленський

За даними слідства, посадовці знали, що водовідведення від будівель, розташованих на території установи та підприємства, здійснювалось частково зруйнованим каналізаційним комплексом, не введеним в експлуатацію. У результаті побутові каналізаційні та стічні води промислових об’єктів без фільтрації та очищення скидались по прибережній захисній смузі і потрапляли в річку Уди. Сума завданої шкоди складає майже пів мільйона гривень.

Підприємство ДКВС України спеціалізується на виробництві різних груп товарів та, в тому числі, перероблює пластик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-