На Вінниччині розпочинається зведення мостового переходу Ямпіль – Косеуць

На Вінниччині розпочинається зведення мостового переходу Ямпіль – Косеуць

Велике будівництво
Укрінформ
На Вінниччині за програмою Президента «Велике будівництво» розпочинається зведення міждержавного мостового переходу Ямпіль – Косеуць через Дністер.

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов у Фейсбуці.

«Міст через Дністер Ямпіль – Косеуць: від підготовчих робіт переходимо до будівництва. Сьогодні в Ямполі оглянув місце, де незабаром з’явиться новий митний термінал. Ще два місяці тому тут росла кукурудза, а тепер це будівельний майданчик – ділянка площею 8 гектарів. Сюди вже доставлено потужну мостобудівну техніку», - написав Борзов.

За його словами, підготовчі роботи тривали з 1 серпня до кінця вересня. Наразі ж розпочинається влаштування опор та прогонових будов естакад, влаштування системи водовідводу, очисних споруд, бар’єрного та перильного огородження, деформаційних швів тощо. Завершити будівництво планується до кінця 2022 року.

Читайте також: На Вінниччині розпочалися підготовчі роботи до будівництва мосту на Дністрі

Як повідомляв Укрінформ, міст буде мати підходи з української сторони завдовжки 1,068 км та 5 км – з молдовської. Його довжина становитиме 641 м, довжина естакади — 668 м. Тримати міст буде 21 опора висотою від 8 до 40 м. Під'їздом до мосту з української сторони стане автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань. З молдовського боку він примкне до місцевої траси М2 Кишинів – Сороки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-