На Луганщині відкрили притулок для матерів із малолітніми дітьми

На Луганщині відкрили притулок для матерів із малолітніми дітьми

Фото
Укрінформ
Притулок, у якому можуть знайти прихисток одразу кілька матерів з дітьми, було відкрито сьогодні в Сєвєродонецьку. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Луганської облдержадміністрації.

Одночасно в ньому зможуть знайти прихисток чотири матері та мінімум вісім їхніх дітей. Надалі упродовж року допомогу там отримуватимуть 25-100 осіб, в залежності від особистих ситуацій у родинах.

«Питання протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі є в пріоритеті обласної влади та органів місцевого самоврядування. Для цього у містах та районах створюються спеціалізовані служби. Ця категорія постраждалих має отримувати допомогу саме від органів влади на місцях. У притулку в Сєвєродонецьку прийматимуть жінок із дітьми з усієї Луганщини», – зазначила на сьогоднішньому брифінгу з цього приводу заступниця голови ОДА Катерина Безгинська.

У притулку діти разом із матерями зможуть знаходитись цілодобово, їм буде надаватися необхідна підтримка – психологічна допомога, консультація фахівців щодо сучасного виховання дітей, отримання нових професійних навичок тощо.

Вона долала, що облдержадміністрація підтримує кожну ініціативу благодійників за цим напрямом.

Читайте також: На Луганщині відкриють притулок для жінок з дітьми

Благодійниками з «Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі містечка» було придбано в Сєвєродонецьку п’ятикімнатну квартиру. Там жінки з дітьми з усієї Луганської області зможуть отримати безпечний прихисток та своєчасну допомогу. В одній кімнаті знаходитиметься соціальний працівник.

На купівлю та облаштування квартири було спрямовано 1,9 млн грн, щорічне утримання, за попередніми розрахунками, коштуватиме 1,2 млн гривень. Це і утримання жінки з дитиною, і зарплата соціальному працівнику, і комунальні витрати.

У середньому на кожну дитину в місяць припадає 8 тисяч гривень. Для порівняння – у типовому будинку дитини вартість утримання однієї дитини складає 40-50 тисяч гривень на місяць.

Фото: ЛОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-