На Буковині майже третина шкіл навчається дистанційно та за змішаною формою

На Буковині майже третина шкіл навчається дистанційно та за змішаною формою

Укрінформ
У Чернівецькій області очне навчання сьогодні продовжила 261 школа з 358, це 73%. Решта перейшли на дистанційну та змішану форми навчання.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила директорка департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Людвига Цуркан.

"Здобуття загальної середньої освіти у нас сьогодні забезпечує 358 закладів. За очною формою навчання працює 261 заклад, це 73%. За змішаною формою навчання - 62 заклади. На дистанційну форму навчання перейшли 35 шкіл", - сказала Цуркан.

Вона зазначила, що загалом в області вже 303 школи досягли показника у понад 80% вакцинованих працівників. Проте, деякі заклади вирішили не продовжувати очне навчання через перехід одного чи кількох класів на самоізоляцію.

"Зокрема, 5 шкіл області наразі навчаються дистанційно через захворюваність на COVID-19 когось із учнів чи педагогів і подальшу самоізоляцію класів. Ще одна школа навчається за змішаною формою через високий рівень захворюваності на ГРВІ. Крім того, у кількох школах тривають ремонти і тому там також вирішили поки що не навчатися очно", - додала головна освітянка області.

Читайте також: На Харківщині перейшли на «дистанційку» понад 100 навчальних закладів

Вона сподівається, що за найближчі кілька днів школи активізують вакцинальну кампанію і з понеділка очне навчання продовжать ще більше закладів області.

Як повідомлялося, за минулу добу, 22 вересня, у Чернівецькій області провели 2996 досліджень на коронавірус, з них – 302 позитивних. За увесь час пандемії на Буковині COVID-19 інфікувалася 86 291 особа, 1948 людей померли, 79 802 пацієнти одужали.

Станом на 23 вересня у Чернівецькій області щеплено першою дозою майже 125 тисяч осіб, дві дози вакцини отримали понад 92 тисячі буковинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-