На Дніпропетровщині з трудового рабства на фермі звільнили 60 людей

На Дніпропетровщині з трудового рабства на фермі звільнили 60 людей

Фото, відео
Укрінформ
У Дніпропетровській області співробітники міграційної поліції звільнили із трудового рабства 60 людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління Нацполіції у Днпропетровській області.

“Члени злочинної групи вербували людей зі всіх областей держави для роботи на своїх сільськогосподарських угіддях”, - ідеться у повідомленні.

Як з’ясували правоохоронці, фермери мали у власності 500 га землі у Петриківському та Магдалинівському районах Дніпропетровської області. Для обробки полів та збору урожаю овочів вони пропонували робітникам пристойну платню. Натомість людей заселили у бараки і платили лише частину обіцяних коштів.

“За організацію злочинної діяльності поліцейські затримали трьох осіб 64, 50 та 40 років. 19 вересня за місцями їх мешкання, роботи та в автомобілях відбулися обшуки, в результаті яких правоохоронці вилучили зброю, набої, паспорти робітників, документацію, банківські картки, гроші та три автомобілі. На момент слідчих заходів у бараках перебували 60 осіб, які піддавалися трудовій експлуатації”, - поінформували у поліції.

Трьом затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Також відкрили кримінальне провадження за фактом зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: На Львівщині власник готелю переправляв нелегалів до Євросоюзу - СБУ

Вживаються заходи для встановлення місця перебування та затримання ще двох осіб, причетних до торгівлі людьми.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні у Києві правоохоронці затримали групу осіб, які утримували 120 людей у трудовому рабстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-