У Лимані на Донеччині збудували сучасний велокомплекс - фото, відео

У Лимані на Донеччині збудували сучасний велокомплекс - фото, відео

Велике будівництво
Укрінформ
За програмою Президента «Велике будівництво» у місті Лимані на Донеччині завершилося спорудження велокомплексу.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Донецької ОДА.

«Роботи зі зведення… велосипедного комплексу із сучасною трасою BMX, що відбувались у місті Лиман у рамках президентської програми «Велике будівництво», виконано на 100%. Найближчим часом очікується отримання сертифіката про введення об’єкта в експлуатацію», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що будівництво велокомплексу проводилось із серпня 2020 року підрядною організацією ТОВ «Будтехмаш» за кошти обласного бюджету. Згідно з найсучаснішими вимогами облаштовано трек BMX, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віражі – усі вони мають спеціальне поверхневе шарування, розмітку, огородження. Зведено трибуни на 400 місць, по периметру встановлено зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, навколо велотраси зроблено асфальтну велодоріжку, на фініші – суддівський пункт.

Поруч споруджено триповерховий гуртожиток, що має тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання, з елементами доступності для осіб з інвалідністю.

Також у рамках проєкту збудовано котельню для опалення гуртожитку та господарську споруду з гаражем і приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Читайте також: На Донеччині завершується зведення унікального велокомплексу

В ОДА наголосили, що цей сучасний комплекс має надати поштовх розвитку велосипедного спорту в Донецькій області та Україні в цілому. Тепер вихованці обласної спортшколи в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в різних дисциплінах. Свою майстерність перед виїздом на міжнародні старти тут відшліфовуватимуть і провідні українські спортсмени.

Перший відкритий чемпіонат області з велоспорту в олімпійському виді «BMX» заплановано провести вже 21 жовтня.

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-