У Запоріжжі 33 з 49 мостів перебувають у незадовільному стані

У Запоріжжі 33 з 49 мостів перебувають у незадовільному стані

Укрінформ
У Запоріжжі з 49 мостових споруд 33 перебувають у незадовільному стані. Одним з найбільш проблемних є Арочний міст.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник Запорізького міського голови з питань інфраструктури та інвестицій Олександр Константинов.

"Зараз ми готуємо щодо Арочного мосту проєкт рішення виконкому і закриватимемо рух вантажного транспорту на ньому. Це обумовлено тим станом, який є сьогодні у Арочного моста", - сказав Константинов.

За його словами, депутати Запорізької міської ради розробили програму модернізації та реконструкції штучних дорожніх об'єктів, автомобільних мостів і шляхопроводів у Запоріжжі на найближчі 5 років (2021-2025 рр.).

У документі йдеться про те, що станом на друге півріччя 2021 року капітально відремонтовано або реконструйовано лише три мостових споруди на загальну суму 90 млн 834 тисяч гривень.

Читайте також: В Україні нарахували 169 аварійних мостів

"П'ять споруд I класу через зношеність і зношеність конструктивних елементів потребують модернізації та проведення негайної реконструкції або капітального ремонту", - наголошується в програмі.

Програму найближчим часом "захищатимуть" на депутатських комісіях, а потім вона буде винесена на розгляд сесії. Попередньо на її реалізацію необхідно понад 600 мільйонів гривень. Фінансування планують залучати за рахунок інвестиційних програм, міжнародних фінансових організацій, а також за кошти міського бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-