На Черкащині вшанували пам'ять вбитого журналіста Василя Сергієнка

На Черкащині вшанували пам'ять вбитого журналіста Василя Сергієнка

Фото
Укрінформ
В Корсуні-Шевченківському на Черкащині вшанували пам’ять журналіста, Героя України Василя Сергієнка, жорстоко вбитого в 2014 році.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Незважаючи на те, що слідство і суд тривають уже восьмий рік, винних у вбивстві журналіста досі не покарано, хоча підозрювані й перебувають під слідством», - зазначила директор радіокомпанії «На хвилі Корсуня» Галина Добровольська.

Голова Обласної організації Національної спілки журналістів України Тетяна Калиновська сказала, що трагедія з Василем Сергієнком зайвий раз демонструє, наскільки небезпечною є професія журналіста в Україні.

Поминальну службу за загиблим журналістом відправив священник Православної церкви України Ростислав Било, який близько знав Сергієнка.

4 квітня 2014 року в Корсуні-Шевченківському Черкаської області зловмисники викрали журналіста. Потім його вбили, а тіло, намагаючись приховати докази злочину, сховали у Виграєвському лісі.

За фактом викрадення та вбивства було відкрите кримінальне провадження. Його розглядають шостий рік. Останні два роки – в Городищі. 6 липня Верховний Суд ухвалив передати справу в Дарницький суд Києва.

Фото на прев'ю - procherk.info

Фото в тексті - Галина Добровольська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-