Суд залишив в СІЗО обвинуваченого у вбивстві ексчемпіона Європи з кікбоксингу

Суд залишив в СІЗО обвинуваченого у вбивстві ексчемпіона Європи з кікбоксингу

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси продовжив на 60 діб тримання під вартою Бабека Гасанова, якому слідство інкримінує скоєння навмисного вбивства у приймальному відділенні міськлікарні №1 чемпіона Європи з тайського боксу Сергія Лащенка.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба райсуду.

«Обвинуваченому продовжено строк дії обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, а саме до 15 листопада 2021 року. Крім того, суд задовольнив клопотання нового представника потерпілої про ознайомлення з матеріалами справи», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що через неявку до суду потерпілих та свідків засідання суду відкладено на два тижні – до 1 жовтня.

Читайте також: Обвинувачений у вбивстві кікбоксера Лащенка уперше за чотири роки дав свідчення в суді

Як повідомляв Укрінформ, судовий процес у справі про вбивство ексчемпіона Європи з кікбоксингу і тайського боксу триває вже понад 4 роки. Допити підсудного неодноразово переносили через вимоги Гасанова та його адвоката забезпечити професійний переклад з азербайджанської мови. Залучені судом при посередництві фірми «Департамент перекладів» перекладачі один за одним відмовлялись брати участь у процесі, мотивуючи це залякуванням з боку групи підтримки підсудного Гасанова.

Одеська облпрокуратура інкримінує підсудному скоєння злочинів за ознаками п. 5 і 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою зловмисників способом, небезпечним для життя багатьох осіб) та ч. 4 ст. 296 (злісне хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної зброї чи іншого предмета, спеціально заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

28-річний тайбоксер Лащенко був убитий уночі 8 квітня 2015 року. Група осіб увірвалась до приймального відділення Одеської міськлікарні №1, де один із нападників розстріляв з пістолета Лащенка. Усі нападники втекли до появи правоохоронців. Підозрюваний у скоєнні злочину 24-річний Гасанов більше року переховувався від правосуддя і був оголошений у міжнародний розшук. Його затримали на території РФ й екстрадували до Одеси. У 2017 році суд виніс ухвалу про арешт Гасанова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-