У Вінниці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де незаконно утримували людей

У Вінниці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де незаконно утримували людей

Фото, відео
Укрінформ
У Вінниці правоохоронці викрили нелегальний реабілітаційний центр, де незаконно утримували людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Національної поліції. 

Зазначається, що до поліції надійшло повідомлення від вінничанина про те, що троє невідомих чоловіків у м. Вінниці силоміць посадили в автомобіль дитину та поїхали у невідомому напрямку.

Протягом години поліцейські розшукали автомобіль Volkswagen біля двоповерхової будівлі, де, як з’ясувалося, знаходився реабілітаційний центр для алко- та наркозалежних людей.

«Правоохоронці знайшли 14-річного хлопця у цьому центрі. Неповнолітнього жителя Одещини до закладу помістили родичі. Коли хлопець втік з центру - його розшукали та примусово повернули до установи», - ідеться в повідомленні.

Під час проведення в приміщенні невідкладних слідчих дій поліцейські виявили дев’ятьох осіб, в тому числі, одного неповнолітнього, які дали покази, що їх помістили до закладу та утримували проти волі, забороняли покидати територію.

Зазначається, що реабілітаційний центр діяв під виглядом громадської організації та не мав дозвільних документів для проведення медичної практики.

12 вересня поліцейські затримали трьох зловмисників, які організували роботу так званого реабілітаційного центру.

Під час проведення обшуку слідчі вилучили облікові картки осіб, які проходили реабілітацію, а також документацію.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також: У Києві затримали групу осіб, які завербували 120 людей у трудове рабство

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, поліцейські затримали працівників розташованих у Львівській та Івано-Франківській областях «реабілітаційних центрів», де понад 50 осіб з алкогольною та наркотичною залежністю утримували проти їхньої волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-