Міст в Івано-Франківську включать у «Велике будівництво» - мер

Міст в Івано-Франківську включать у «Велике будівництво» - мер

Відео
Укрінформ
Міст, який зводять в Івано-Франківську до мікрорайону Пасічна, буде включений у президентську програму «Велике будівництво».

Про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, передає кореспондент Укрінформу. 

«Учора був в Києві... Є позитивна новина – це розуміння і підтримка Президента України, що міст потрібно добудувати і здати наступного року. Обіцяно 100 млн грн, які скерують на будівництво мосту до кінця року. Наступного року фінансування буде продовжено в межах програми «Велике будівництво», - сказав Марцінків.

Він зауважив, що на об’єкті виконано багато робіт, але найскладніші - попереду. Вже визначені на тендері підрядні організації, які їх виконуватимуть.

Марцінків подякував народним депутатам з Прикарпаття і Президентові за підтримку важливого для громади проєкту.

Читайте також: В Україні нарахували 169 аварійних мостів

Будівництво моста через річку Бистриця Солотвинська в Івано-Франківську розпочалось у 2016 році. Передбачається спорудити міст завдовжки 318 м з двома смугами руху.

Відповідно до графіка, міст мали звести у 2019 році. Водночас проєкт передбачає будівництво дорожньої розв’язки на вулицях Надрічній та Хіміків, що потребує додаткового фінансування у розмірі понад 200 млн грн. У 2019 році будівництво заморозили через брак фінансування.

У 2020 році роботи поновили. З міського бюджету на них виділили 7 мільйонів гривень, з держбюджету 60 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, за президентською програмою «Велике будівництво» в Україні триває оновлення мостів. До кінця 2021 року разом із 6 500 км доріг відбудують 150 мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-