На Херсонщині відремонтували міст, який востаннє лагодили майже 60 років тому

На Херсонщині відремонтували міст, який востаннє лагодили майже 60 років тому

Велике будівництво
Укрінформ
На Херсонщині за програмою Президента «Велике будівництво» на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення Мала Лепетиха – Верхній Рогачик завершили плановий капітальний ремонт мосту, який востаннє лагодили майже 60 років тому.

Про це повідомляє офіційний сайт Херсонської ОДА, передає Укрінформ.

«На автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О220505 Мала Лепетиха – Верхній Рогачик км 12+445 завершено плановий капітальний ремонт мосту», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міст на цій дорозі, за результатами обстеження, виявився аварійно-небезпечним, а його конструкція не відповідала сучасним вимогам будівництва та безпеки в експлуатації. Щоб попередити повну руйнацію, яка могла відбутися у будь-який момент, у 2020 році Державна установа «Місцеві дороги Херсонщини» оголосила тендер на розробку проєктної документації, а вже у квітні 2021 року почався капітальний ремонт споруди.

Читайте також: На Луганщині відремонтували 70-річний міст

Зокрема, тут влаштовано трубу ViaCon, яка вперше застосовується в області і саме на мережі автомобільних доріг місцевого значення.

Міст був збудований у 1928 році, востаннє його ремонтували майже 60 років тому.

Як повідомляв Укрінформ, за програмою «Велике будівництво» в країні триває оновлення мостів. До кінця 2021 року разом із 6 500 км доріг відбудують 150 мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-