Вінниччина отримала перший транш на реконструкцію аеропорту

Вінниччина отримала перший транш на реконструкцію аеропорту

Велике будівництво
Укрінформ
На рахунок державного казначейства Вінницької області 6 вересня надійшли перші 13 млн грн на реконструкцію аеропорту "Вінниця".

Як передає Укрінформ, про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов у Фейсбуці.  

"13 мільйонів гривень - на аеропорт "Вінниця". Перший транш сьогодні надійшов на рахунок державного казначейства Вінницької області. 135 млн грн - стільки отримає вінницьке летовище вже цього року. Саме таку суму може освоїти підрядник у 2021 році", - розповів Борзов.

Таким чином, зазначив він, реконструкція аеропорту скоро розпочнеться. Вона буде проведена у межах програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Борзов нагадав, що наприкінці червня була затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт "Вінниця". На початок реконструкції аеропорту в держбюджеті передбачили 604,27 млн гривень.

Аеропорт "Вінниця" – єдиний міжнародний аеропорт, що функціонує в Центральної Україні; у радіусі понад 150 км немає інших сертифікованих та діючих аеропортів. Завдяки унікальному розташуванню до зони обслуговування входять 10 областей України та північні райони Молдови.

Основна проблема аеропорту – недостатня несуча спроможність покриттів злітно-посадкової смуги (обмеження до 14 злітно-посадкових операцій на тиждень літаків класу Boeing 737-800 та Airbus-320), а також застаріле аеродромне обладнання, яке не відповідає вимогам міжнародних авіакомпаній.

Читайте також: Велике будівництво: Під Харковом завершують ремонт підїзду до аеропорту

"Тому єдиним рішенням є реконструкція аеродрому із заміною всього обладнання", - наголосив голова Вінницької ОДА.

Аеродром є власністю Міноборони і використовується спільно з комунальним аеропортом для потреб цивільної авіації та підтримання обороноздатності країни, зокрема для спільних програм Україна-НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що у межах започаткованої ним програми "Велике будівництво" запланована розбудова регіональних аеропортів у 16 містах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-