Запорізькі депутати поновили на посаді звільненого секретаря міськради

Запорізькі депутати поновили на посаді звільненого секретаря міськради

Укрінформ
Депутати Запорізької міської ради поновили на посаді секретаря міської ради Анатолія Куртєва, якого ще в червні звільнив міський голова Володимир Буряк.

Відповідне рішення сьогодні, 3 вересня, прийняли на позачерговій сесії Запорізької міської ради, передає кореспондент Укрінформу.

“Розглянувши висновок постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, законності, правопорядку та запобігання корупції від 3 вересня Запорізька міська рада вирішила: вважати Куртєва Анатолія Валентиновича таким, що пройшов спеціальну перевірку щодо претендента на зайняття посади секретаря Запорізької міської ради. Запорізькому міському голові Володимиру Буряку - скасувати розпорядження від 26 червня 2021 року “Про дострокове припинення повноважень секретаря”, а також провести виплату заробітної плати секретарю на період з 26 червня по 3 вересня”, - зачитав проєкт рішення Володимир Буряк.

В залі зареєструвалося 57 депутатів (з 64). Рішення щодо поновлення на посаді Куртєва прийняли одноголосно.

Чергова сесія Запорізької міськради має відбутись 10 вересня.

Читайте також: У Запорізькій міськраді в кабінеті мера проходять обшуки

Як раніше повідомлялося, 25 червня міський голова Запоріжжя Буряк звільнив Куртєва з посади секретаря Запорізької міської ради через те, що він не пройшов спеціальну перевірку НАЗК.

Депутати від 5 фракцій були не згодні з таким рішенням міського голови та на знак протесту блокували роботу міської ради. Починаючи з 30 червня депутати жодного разу не змогли зібратись на чергову сесію і лише один раз провели позачергову, коли було необхідно виділили гроші на ремонт будинку по вулиці Медведєва, де сталася пожежа.

Фото: Запорізька міська рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-