В Одесі облили зеленкою меморіальну дошку загиблому євромайданівцю Ігорю Іванову

В Одесі облили зеленкою меморіальну дошку загиблому євромайданівцю Ігорю Іванову

Фото
Укрінформ
В Одесі сьогодні, 2 вересня, невідомі облили зеленкою меморіальну дошку загиблому громадському активісту – десятнику «Правого сектора» Ігорю Іванову, встановленому на фасаді будинку на розі Преображенської та Дерибасівської.

Про це повідомив активіст Дем'ян Ганул на своїй сторінці у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Невідомі сепаратисти облили зеленкою пам’ятну дошку десятнику одеського «Правого сектора» Ігорю Іванову. Завдяки йому ми з вами живемо у мирній Одесі. Ігор навіть після смерті не дає спокою місцевим колаборантам…», - зазначив Ганул.

Він звернувся з закликом до правоохоронців «відреагувати негайно» на акт вандалізму, та департаменту муніципальної безпеки Одеської міськради - надати відео з місця події.

Вже за годину меморіальну дошку було очищено.

Як повідомлялося, раніше, у ніч проти 19 листопада 2019 року, місцевий вандал розбив кувалдою меморіальну дошку юристу Іванову, який загинув 2 травня 2014 року і був посмертно нагороджений медаллю «За самопожертву і любов до України», орденом «Народний Герой України» і державним орденом «За мужність» 3-о ступеня.

Дошку встановили неподалік від місця, де Іванов загинув від кулі проросійського бойовика під час масових заворушень у центрі міста.

Читайте також: В Одесі вимагали не встановлювати пам'ятну дошку загиблим у Будинку профспілок

Правоохоронці викрили вандала, яким виявився 38-річний Олександр Євченко. Йому інкримінували вчинення злочину за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України і передали справу до суду.

У суді правопорушник твердив, нібито подумав, що меморіальна дошка є "вивіскою магазину на фасаді будинку». А усвідомив те, що сталося, тільки вранці, але не з'явився до відділення поліції, щоб зізнатися у скоєному. Також зловмисник заявив, що розкаюється у вчиненні акту вандалізму, який нібито не пов'язаний з його політичними уподобаннями, і готовий відновити пам'ятну дошку на фасаді.

Фото: 048.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-