У вересні в трьох областях очікується дефіцит опадів — кліматологиня

У вересні в трьох областях очікується дефіцит опадів — кліматологиня

Укрінформ
Упродовж вересня 2021 року у Чернігівській, Рівненській та Волинській областях України очікується дефіцит опадів.

Про це повідомила завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова під час пресконференції "Основні погодні тенденції осені 2021 року" в Укрінформі.

“Ми завжди ділимо опади. Так, нижче 80% від норми - це дефіцит, від 80% до 120% - це норма, це спокійно, понад 120% - це вище норми”, - пояснила Мартазінова.

За її словами, у вересні у Чернігівській, Волинській та Рівненській областях очікується нижче 80% опадів від норми. Понад 120% від норми - в Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській областях та в Криму. На території інших областей сума опадів очікується в межах норми — 80-120%.

Читайте також: Синоптики сказали, коли вгамуються дощі

Окрім цього, Мартазінова розповіла, що середня місячна аномалія температури повітря у вересні в Одеській, Миколаївській, Херсонській та Чернівецькій областях очікується в межах +1°C...+3°C вище норми. На території Закарпатської області в межах норми - -1°C...+1°C. Водночас на території інших областей та в Криму очікується +0°C...+2°C вище норми.

Як повідомлялося, в Україні 2 вересня очікуються пориви вітру до 20 м/с.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-