Одесити відзначають День міста

Одесити відзначають День міста

Фото
Укрінформ
Підняттям прапора Одеси поряд із мерією, покладанням квітів до підніжжя пам'ятників Дюку де Рішельє та іншим історичним діячам і концертом на Думській площі розпочалося 2 вересня святкування Дня міста.

До жителів звернувся з вітальним словом міський голова Одеси Геннадій Труханов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Час іде, міняються покоління, але Одеса змінюється і стає тільки краще. Ми не змінюємо лише своїх принципів - взаємної поваги, толерантності, гостинності та бажання жити в світі. Міняємо простір навколо себе, про що свідчать соціальні та інфраструктурні проєкти - від сімейних амбулаторій до нової злітно-посадкової смуги. Кожен день бачимо результати нашої роботи, і це наше спільне досягнення, де кожен на своєму місці. Я щиро вітаю усіх з Днем міста», - зазначив Труханов.

Одесити відзначають День міста / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Після виступу мера дали святковий концерт на імпровізованій сцені кращі музичні колективи міста, а біля пам'ятника Дюку де Рішельє на Приморському бульварі містяни виставили величезний святковий торт, яким пригощалися сотні бажаючих.

Крім того, сотні одеситів вийшли сьогодні на каяках в акваторію Одеського морського порту і встановили рекорд України – одночасно біля убережжя перебувало 409 людей. А працівники міського ринку «Початок» напередодні свята пофарбували в кольори Державного прапора України та прапора Одеси два навіси над торговельними павільйонами загальною площею понад 3 тис. кв. метрів. Під цими навісами працюють близько півтори сотні підприємців.

Читайте також: МКІП працює над наданням Одеському художньому музею статусу національного

Відбулося також нагородження переможців конкурсу в межах 10-го Міжнародного фестивалю пантоміми і клоунади «Комедіада» - артистів Артема Крекші, Євгена Вороніна, учасників дівочого дуету Emancipe, Анни Левіної з народного цирку «Юність Києва», угорської групи Gleam Team, франко-італійського дуету Do not feed the cat та інших.

За традицією низка святкових концертів також відбудеться на інших імпровізованих сценах міста, а ввечері одеситів та гостей міста чекає гала-концерт на Потьомкінських сходах.

Президент України Володимир Зеленський привітав Одесу з Днем міста. Вітання розміщене на сторінці Президента у Фейсбуці.

"В Україні є міста, де завжди душевно. Є міста, де завжди смачно. Є – де завжди колоритно. Є міста, куди завжди хочеться повертатись. І міста, які ніколи не хочеться залишати. А є Одеса. Місто, де завжди душевно, смачно й колоритно, а тому туди завжди хочеться повертатись, а краще – не залишати Одесу взагалі!", - сказано у вітанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-