У Дрогобичі демонтують будинок, в якому два роки тому через обвал загинули 8 осіб

У Дрогобичі демонтують будинок, в якому два роки тому через обвал загинули 8 осіб

Відео
Укрінформ
Аварійну будівлю у Дрогобичі на вулиці Грушевського 101/1, де 27 серпня 2019 року стався обвал, внаслідок якого загинуло восьмеро людей, планують невдовзі демонтувати.

Про це повідомляє пресслужба Дрогобицької міської ради, передає Укрінформ.

«27 серпня виповнилося два роки із часу трагедії на Грушевського 101/1. В результаті обвалу одного із під’їздів будинку під завалами загинули вісім людей, серед яких дитина. Будівлю визнали аварійною. Клопотанням місцевої влади, із державного фонду Кабінет Міністрів навесні 2020 р. скерував у Дрогобич 40 млн 727 тис. грн на придбання нових осель для мешканців Грушевського 101/1. Було закуплено 59 нових квартир», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Дрогобичі обвалилася частина будинку, де два роки тому загинули вісім мешканців

У міськраді Дрогобича інформують, що аварійна будівля тривалий час була під арештом, тривали слідчі дії та з’ясовували причину завалу. У червні 2021 року арешт зняли. Тож тепер активно шукають організацію або фахівців, які в найближчий час розберуть будинок. Від методу контрольованого підриву будинку міська рада відмовилися.

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня о 02 годині 46 хвилин в Дрогобичі у чотириповерховому чотирипід’їзному житловому будинку сталося руйнування під’їзду з першого по четвертий поверх. Під завалами рятувальники знайшли тіла вісьмох загиблих (з них одна дитина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-