У прифронтовій Авдіївці оновили школу - фото

У прифронтовій Авдіївці оновили школу - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У прифронтовій Авдіївці відкрили загальноосвітню школу №2, оновлену за програмою «Велике будівництво».

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Донецькій ОДА

«Перший дзвоник пролунав в Авдіївській школі №2, яка була реконструйована й оснащена в рамках президентської програми «Велике будівництво» та за сприяння Литовської Республіки», - йдеться у повідомленні.

На урочистому відкритті школи були присутні міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, делегація Литовської Республіки на чолі з заступником канцлера уряду Литовської Республіки Алмінасом Мачюлісом, та голова Донецької ОДА Павло Кириленко.

Міністр подякував уряду Литовської Республіки, а також міжнародним організаціям, які допомогли в оновленні цієї школи у прифронтовому місті.

«Безумовно, велика вдячність нашим партнерам – уряду Литовської Республіки, а також міжнародним організаціям, які взяли участь у розбудові цього найважливішого об’єкта», - сказав Чернишов.

Заступник канцлера Литовської Республіки Алмінас Мачюліс привітав школярів та вчителів з початком нового навчального року від імені прем’єр-міністра Літовської Республіки Інгріди Шимоніте. Він зазначив, що прем’єра турбує успіх України, реформи, які тут відбуваються, і європейський курс. Понад 10 років Україна є одним з ключових партнерів Литви у проєктах, спрямованих на покращення взаєморозуміння, комунікацій та співпраці у різних сферах.

«Підтримка реконструкції та відновлення Авдіївської опорної загальноосвітньої школи №2 була одним з найамбітніших проєктів взагалі в історії незалежної Литви. У тісній співпраці з Донецькою облдержадміністрацією ми прагнули обладнати сучасним обладнанням та створити сучасний освітній заклад з багатьма спортивними майданчиками. Ця вражаюча церемонія відкриття надає нам практичного значення успішної співпраці між нашими країнами», - сказав Мачюліс.

В ОДА нагадали, що під час оновлення цієї школи було замінено внутрішні мережі водопостачання, каналізації, освітлення, теплопостачання, вентиляції, опалення, електропостачання; покрівлю у двох корпусах, здійснено заходи з термомодернізації будівлі.

Також вжито заходи щодо забезпечення доступності для маломобільних груп населення та осіб з особливими потребами. Улаштовано систему пожежної сигналізації, виконано роботи з благоустрою прилеглої території школи.

Читайте також: Кличко відкрив нову школу в Солом’янському районі

Крім того, було поставлено та змонтовано аудіовізуальне обладнання і прилади; офісне, комп’ютерне, цифрове вимірювальне та інше обладнання; сучасні меблі; обладнання та пристрої для технологічної та швейної майстерень; обладнання, меблі та пристрої для харчоблока; додаткове обладнання (верстаки, металеві лещата для верстаків) для технологічної майстерні.

На території школи улаштовано спортивні та 2 ігрових майданчики, легкоатлетичний майданчик, майданчик для великого тенісу, спортивний майданчик для маломобільних груп населення та осіб з особливими потребами.

Для підвозу учнів придбано новий шкільний автобус.

Як повідомлялося, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на розбудову соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цього року за програмою буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-