Сутички з поліцією: активістів «Традиції і Порядку» посадили під домашній арешт

Сутички з поліцією: активістів «Традиції і Порядку» посадили під домашній арешт

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розглянув увечері 30 серпня клопотання прокуратури і обрав запобіжний захід стосовно очільника одеського осередку ГО «Традиції і порядок» Іллі Попкова та 12 активістів організації за участь у сутичках з працівниками поліції 28 серпня під час «Маршу рівності».

Про це повідомили кореспонденту Укрінформу в апараті Приморського райсуду.

«Суд розглянув клопотання прокуратури і обрав запобіжний захід стосовно підсудного Попкова у вигляді 60 діб цілодобового домашнього арешту, якому прокуратура інкримінувала вчинення кримінального правопорушення за ознаками ч. 4 ст. 345 (умисне нанесення тілесного ушкодження працівнику правоохоронного органу, вчинене у складі групи) та ч. 3 ст. 296 (хуліганство, вчинене у складі групи із застосуванням зброї або предмета, призначеного для нанесення тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України. Призначено ще 12 підсудним запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту терміном 60 діб», - зазначили в суді.

За участь у сутичках з поліцією, внаслідок чого постраждали 16 поліцейських і 13 бійців Нацгвардії, прокуратура інкримінувала скоєння кримінальних правопорушень 13 особам за ознаками ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України.

Також притягнуто до відповідальності за вчинення дрібного хуліганства 46 осіб, серед яких 12 неповнолітніх, складені відповідні протоколи про адміністративні правопорушення. Батьків підлітків притягають до відповідальності згідно зі ст. 184 КУпАП.

Читайте також: Під ОП сталися сутички між противниками ЛГБТ-прайду і поліцією

Як повідомляв Укрінформ, 28 серпня в Одесі між поліцією і представниками радикальної організації «Традиція і Порядок» сталися сутички після ходи за права ЛГБТ.

Як повідомлялося, Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова надіслала звернення до поліції через гомофобний тиск на громадську організацію «Асоціація ЛГБТ «Ліга» в Одесі. Перешкоджання діяльності громадської організації відбуваються не вперше, зазначила Денісова.

Вона також звернулася до керівництва Національної поліції щодо надання інформації про внесення відомостей до ЄРДР за цим фактом, проведених слідчих дій та ухвалених процесуальних рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-