У Житомирі до забігу за Героїв долучилися 34 родини загиблих військових

У Житомирі до забігу за Героїв долучилися 34 родини загиблих військових

Фото
Укрінформ
У Житомирі до Всеукраїнського патріотичного забігу в пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» долучилися понад 360 учасників, з яких 34 родини військових, які загинули.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Житомирі проживає 93 сім’ ї загиблих і померлих від поранень. Це місто славетної 95-ї бригади, військового інституту, тому символічно, що в переддень пам'яті полеглих за цілісність, суверенітет і незалежність України героїв ми влаштували цей забіг, який перевіряє нашу свідомість і патріотизм. У забігу взяли участь представники 34 родин полеглих героїв», - зазначила організатор заходу, директор Житомирського міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.

До забігу долучилися представники 95-ї окремої десантно-штурмової бригади, Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова, поліції, ДСНС, громадських організацій, влади.

У забігу взяла участь і сім’я загиблого військовослужбовця 30-ї бригади Олексія Золіна.

«Сьогодні біжимо я, мої сини 7 і 10 років і мама, яка йтиме, бо за станом здоров’я не може бігти. Ми долучаємося до всіх заходів, які проводить міська рада, бо це пам’ять про тих, завдяки кому ми тут зараз живемо. Наших хлопців не повернеш, але все, що ми можемо для них зробити – вшанувати їхню пам’ять і берегти її. Ми також вдячні тим, хто зараз на передовій», - розповіла сестра загиблого Юлія Запорожцева.

Забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» у Житомирі / Фото: Ірина Чириця, Укрінформ

Разом з усіма бігли семикласники Назар та Ігор. За словами хлопців, вони вже вдруге приєдналися до забігу.

«Ми тут, щоб вшанувати пам’ять наших героїв, аби про них не забували», - говорять школярі.

Колону учасників забігу очолили курсанти військового інституту з фотографіями загиблих, а за ними бігли мами військових теж зі світлинами своїх синів.

У межах заходу біля будівлі філармонії, звідки стартував забіг, діяла фотогалерея пам’яті зі світлинами 74 загиблих героїв.

Читайте також: У Франківську понад 200 людей долучились до забігу за Героїв України

Забіг проходить напередодні Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, який відзначається щорічно 29 серпня.

Цьогоріч захід відбувається вже вчетверте. Перший забіг відбувся 25 серпня 2018 року в Києві. Він зібрав понад 300 осіб, серед яких учасники бойових дій на сході України, родичі, друзі та побратими загиблих воїнів, представники посольства Великої Британії, військовий аташе посольства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-