Серпень забере із собою прохолоду і дощі

Серпень забере із собою прохолоду і дощі

Погода
Укрінформ
В останні вихідні серпня на заході України очікується прохолодна погода з дощами, у південно-східній частині буде спека та невелика хмарність, на решті території – помірна температура повітря та локальні дощі.

Про це Укрінформу повідомили в Sinoptik.ua.

"Область низького тиску із центром над Скандинавією з прохолодою і дощами продовжує хазяйнувати на заході країни в останні вихідні серпня. У південно-східній частині України – спека та невелика хмарність, на решті території – помірна температура повітря та локальні дощі. Літо залишається позаду, останні вихідні серпня – з явними прикметами осені. Перша ознака осені – холодні ночі. Ще одна ознака – ранкові тумани, які вже цими вихідними будуть у західній та північній частині України", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: До кінця літа в Україну повернеться спека – які регіони прогріє найшвидше

За прогнозом Sinoptik.ua, у ніч на 28 серпня в Житомирській, Рівненській, Волинській, Хмельницькій, Вінницькій областях можуть пройти дуже сильні дощі з кількістю опадів 15-40 мм за 12 годин або менше. За даними синоптиків, західна частина України перебуває в зоні низького тиску. А це означає, що у вихідні та на початку тижня буде похмуро та дощитиме. Вранці очікуються слабкі тумани. У суботу та понеділок денна температура в регіоні до +21°, у неділю 15-17°.

У Тернополі на День міста 28 серпня буде хмарна погода з невеликими порціями сонця. Повітря вдень прогріється до +19°. Опади навряд чи будуть в цей день. У неділю термометр покаже максимально +17°, буде хмарно, часом дощі. У понеділок стане більше сонця й тепла, до +20° вдень.

Читайте також: Кліматологи прогнозують Україні теплу та посушливу осінь

Південно-східні області України поки балує літо. У вихідні та на початку тижня майже в усьому регіоні, крім Одеської області, переважно ясно, денна температура повітря 29-33°. Навіть температура вночі стане вище, до +21°. У вихідні опади не передбачаються.

В Одеській області температура повітря в суботу до +26°, хмарно, слабкий вітер змінних напрямків. У неділю та понеділок вдень ясно, +27°, посилення східного вітру до 6 м/с. Ночі потеплішали, до +21°, але це потепління не надовго.

У центрі країни атмосферні процеси не відрізняються однорідністю. У Вінницькій області холодне повітря із заходу зумовить температуру в 20-21° та дощі з грозами. У Полтавській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях спекотно, до +31°, дутиме північний вітер до 6 м/с. У Черкаській області 26-27°, переважно ясно.

Читайте також: Через грози 64 населені пункти у чотирьох областях - без світла

На півночі України у суботу хмарно з проясненнями, дощі, вдень повітря прогріється до 21-22°, лише у Сумській області до +25°. У неділю та понеділок місцями пройдуть дощі, значно потеплішає, 27-29°. У Житомирській області дощі, температура залишатиметься невисокою, 19-21°.

У Києві парасольку варто носити з собою. У вихідні та на початку тижня дуже ймовірні грози з дощами. У суботу вдень +23°, у неділю та понеділок стане тепліше, до +27°, вночі до +19°. Вітер східних напрямків, від слабкого до помірного. Атмосферний тиск всі ці дні буде зниженим.

Як повідомили Укрінформу в Українському гідрометцентрі, 31 серпня вночі у північних, центральних областях помірні, вдень в Україні місцями невеликі короткочасні дощі, грози; 1 вересня у західній частині помірні, на решті території місцями невеликі короткочасні дощі, окремі грози. Температура у західних, Житомирській та Вінницькій областях вночі 8-13°, вдень 18-24°; у південних, східних та Дніпропетровській областях вночі 14-20°, вдень 27-33°; на решті території вночі 11-17°, вдень 20-26°.

Читайте також: Синоптики прогнозують дощі та температурні «гойдалки»

У Києві 31 серпня вночі помірний, вдень невеликий короткочасний дощ, гроза. 1 вересня вночі без опадів, вдень місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. Температура вночі 11-16°, вдень 20-25°.

За даними Укргідрометцентру, 2 вересня вночі у східних та південно-західних областях, вдень на Правобережжі, 3 вересня в Україні короткочасні дощі, місцями грози; температура вночі 8-14°, вдень 18-24°, у південно-східній частині вночі 12-17°, вдень 23-29°; 4-6 вересня у північних, північно-західних областях невеликі дощі, на решті території переважно без опадів, зниження температури на 5-7°.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-