На Буковині відновлюють три мости на трасі Н-10

На Буковині відновлюють три мости на трасі Н-10

Велике будівництво
Укрінформ
За програмою Президента "Велике будівництво" у Чернівецькій області капітально ремонтують три мости на трасі Н-10, які не лагодили більше 30 років. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба автомобільних доріг Чернівецької області у Фейсбуці.

"Стартував ремонт 3 невеличких мостів на трасі Н-10. Вперше за понад 30 років масштабно відновлюємо мостові споруди, які знаходяться на 9 кілометровому відрізку дороги Н-10 Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига", - йдеться у повідомленні.

Наразі будівельники почали ремонтувати 9-метровий міст, що у селі Бояни. Там планують повністю замінити монолітну плиту проїжджої частини, влаштують нові перехідні плити, нові тротуарні блоки, замінять колесовідбійники та перильне огородження.

"Наразі мостовики зосереджені на армуванні монолітної плити мосту. Наше головне завдання – зміцнити мостову споруду, щоб вона витримувала сучасний потік автотранспорту. Адже траса Н-10 на Буковині є дуже завантаженою", - зазначають у Службі автодоріг області.

Автошлях Н-10 за програмою «Велике будівництво» ремонтують від І черги обходу Чернівців до села Припруття Боянської ТГ; 9 кілометрів вже у нижньому шарі асфальтобетону. Попередньо там укріпили основу дороги, влаштували з'їзди, зупинки для громадського транспорту, відремонтували штучні споруди. Залишається завершити роботи з відновлення 3-ох мостів, укріплення узбіч, облаштувати пішохідні доріжки, нанести розмітку, встановити бар'єрне огородження та дорожні знаки.

Читайте також: На Донеччині ремонтують ділянку дороги КПП «Танюшівка» – Бахмут

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко зазначив, що плани на 2021 рік містять оновлення 4 500 км національних та 2 000 км місцевих доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-