У Дніпрі судитимуть експосадовців ліквідованого банку за розтрату ₴86 мільйонів

У Дніпрі судитимуть експосадовців ліквідованого банку за розтрату ₴86 мільйонів

Укрінформ
У Дніпрі прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно колишніх голови комерційного банку, його першого заступника, заступника та начальника управління кредитування за фактом розтрати 86 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Дніпропетровська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно колишніх голови комерційного банку, його першого заступника, заступника та начальника управління кредитування за фактом розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненої в особливо великих розмірах і службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, обвинувачені на підставі завідомо підроблених документів перерахували підконтрольному ТОВ кредитні грошові кошти на суму 86 млн грн. У подальшому банк був ліквідований, кошти не повернуті, внаслідок чого Фонду гарантування вкладів фізичних осіб спричинені збитки в особливо великих розмірах.

Під час досудового розслідування також було пред’явлено позов на суму завданих збитків. Вже відшкодовано 6 млн грн та накладено арешт на 2 млн грн.

Читайте також: Розкрадання на реконструкції школи: столична прокуратура повідомила три підозри

Як повідомляв Укрінформ, у серпні правоохоронці повідомили про підозру ексголові правління «Діамантбанк» у розтраті 20 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-