Риба біля Черкас загинула через зараження глистами

Риба біля Черкас загинула через зараження глистами

Укрінформ
У риби, яка загинула біля села Благодатне під Черкасами, підтвердили лігульоз – хворобу, викликану глистами-паразитами.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, передає Укрінформ.

Зазначається, що Черкаською регіональною державною лабораторією видано експертний висновок, що підтверджує зараження дніпровської риби лігульозом.

«За результатами роботи фахівців було проведено засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Золотоніській районній державній адміністрації. У ході засідання визначили ряд заходів із ліквідації та недопущення поширення захворювання, а саме: проведення протиепізоотичних заходів, очищення берегової лінії від загиблої риби, організація представниками місцевого самоврядування спільно з Національною поліцією рейдів задля недопущення реалізації зараженої риби.

Реагування та вжиття заходів ініційовано також у районах, які розташовані вздовж русла Дніпра, зокрема у Канівському, Черкаському, Чигиринському та місті Черкаси», – йдеться в повідомленні.

Лігула – безпечний для здоров’я людини гельмінт, оскільки здатний розвиватися тільки в рибі.

Зараження на лігульоз не відбувається ані при споживанні риби, ані під час купання у водоймах, у яких зареєстроване це захворювання.

Читайте також: На Черкащині в річці Рось масово загинула риба

14 серпня в Дніпрі поблизу Черкас фахівці Черкаського рибоохоронного патруля виявили кілька сотень екземплярів загиблої риби. Припускали, що вона могла загинути через зараження гельмінтами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-