Рятувальники загасили сміттєзвалище на Сумщині, яке горіло два дні

Рятувальники загасили сміттєзвалище на Сумщині, яке горіло два дні

Фото
Укрінформ
На Сумщині рятувальники ліквідували пожежу на сміттєзвалищі, яка виникла ввечері 10 серпня біля села Пустовійтівка Роменського району.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба ГУ ДСНС у Сумській області, передає Укрінформ.

"11 серпня о 13.52 пожежу ліквідували. Всього на місці працювало 34 чоловіки та 11 одиниць техніки, з них від Державної служби України з надзвичайних ситуацій 27 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що інформація про загоряння на полігоні ТПВ під Пустовойтівкою на номер "101" надійшла 10 серпня о 19.05. На місце відразу виїхали місцеві пожежники та рятувальники з Ромнів. Там вони побачили, що вогонь поширився на значну площу, а полум’я піднімається вгору до 10 м.

Ускладнювало ситуацію й те, що горіння відбувалося як зовні, так і в середині під шаром сміття.

Читайте також: Українські рятувальники вночі ліквідували пожежі поблизу турецького Бодрума

На ліквідацію пожежі були направлені додаткові сили й засоби з Ромнів, Сум, с. Довгополівка. Пристосовану до гасіння техніку надали два підприємства та лісгосп. Воду качали з водонапірної башти та озера, розташованих на відстані 3 та 1 км від місця пожежі відповідно. У подальшому на водоймі встановили насосну станцію, проклали від неї рукав і таким чином забезпечили безперебійну подачу води. Бульдозер відмежував зону горіння від іншої території сміттєзвалища, і це дало можливість пожежу локалізувати.

Як повідомляв Укрінформ, у селі Малашівці Тернопільського району сталася масштабна пожежа на одному із найбільших в області сміттєзвалищ.

Фото: @DSNSSUMY 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-