Український винищувач перехопив «кукурузник» на кордоні з Румунією

Український винищувач перехопив «кукурузник» на кордоні з Румунією

Укрінформ
Український військовий літак у суботу, 7 серпня, здійснив перехоплення на кордоні з Румунією цивільного літака типу Ан-2.

Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 7 серпня, о 7.30 на кордоні України з Румунією літак МіГ-29 Севастопольської бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна здійснив перехоплення цивільного літака типу Ан-2", - йдеться у дописі.

Читайте також: Російський літак наблизився до повітряного простору НАТО над Чорним морем

Як повідомляється, військовий літак супроводив порушника до аеродрому в Коломиї з примусовою його посадкою.

На місце прибули правоохоронні органи для з’ясування обставин і встановлення осіб, які були у "кукурузнику".

За інформацією Державної прикордонної служби, літак-порушник причетний до контрабанди сигарет.

Як зазначається, проліт літального апарату типу Ан-2 з України в Румунію та у зворотному напрямку зафіксували на світанку прикордонники відділу «Порубне» Чернівецького загону. Його відслідковували оперативні групи ДПСУ, тож коли порушник вирушив до кордону, інформацію передали прикордонним нарядам, а ті відразу повідомили до підрозділу ППО Збройних сил. З військового аеродрому піднявся військовий літак для примусової посадки літального апарата.

Повідомляється, що під час приземлення літака на одному з аеродромів в Косівському районі Івано-Франківської області правоохоронці затримали 4 осіб, які після приземлення намагалися втекти автомобілем.

Проводяться заходи фіксації правопорушень, в т.ч. за протиправні дії, пов'язані з незаконним переміщенням сигарет у Румунію, та інші порушення, передбачені чинним законодавством. Відкрито кримінальне провадження за ст.334 (ККУ Порушення правил міжнародних польотів).

Фото: Фейсбук Повітряних сил ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-