У Кам’янець-Подільському замку буревій зірвав дерев’яну покрівлю з вежі

У Кам’янець-Подільському замку буревій зірвав дерев’яну покрівлю з вежі

Фото, відео
Укрінформ
У Кам’янець-Подільському заповіднику буревій здер дерев’яну покрівлю з однієї вежі Старого замку.

Про це на офіційній сторінці Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника у Фейсбуці розповів у коментарі директор музею Олександр Заремба, передає Укрінформ.

“5 серпня у Кам’янці була велика злива, яка супроводжувалася буревієм. Місто сильно постраждало, центральна частина, але думаю, найбільше питань буде про те, що сталося в нас у фортеці. Тому на випередження хочемо вам розповісти: сильний порив вітру зняв дах, дерев’яне накриття з башти Ласької. Дерев’яна конструкція пролетіла повітрям близько 25-30 метрів і впала на корпус №2, частково пошкодивши там дах”, - розповів директор музею.

За його словами, зараз працівники музею забирають рештки пошкодженого даху, ліквідовують наслідки і вирішують, як накрити вежу, що залишилася без даху.

У Кам’янець-Подільському заповіднику буревій зірвав дерев’яну покрівлю з вежі / Фото: Александр Заремба

Окрім того, повідомляється, що до жителів міста звернувся мер міста Михайло Посітко, який розповів про наслідки негоди.

"Вчора близько дев'ятої години вечора Кам'янець-Подільським пронісся буревій, який завдав значних матеріальних збитків нашій громаді. Одразу після цього мною було скликано оперативний штаб, до якого увійшли ряд служб, щоб координувати свої дії. Були залучені працівники комунальних служб, муніципальна інспекція, управління надзвичайних ситуацій, Нацполіція, військові. Одразу вирішили розчистити основні магістралі міста, щоб забезпечити рух транспорту. Також було знеструмлено лінії електропередач, щоб мати можливість оперативно ліквідувати аварійну ситуацію і щоб не було загрози працюючим людям", - розповів мер міста.

Він також повідомив, що комунальні служби працювали над ліквідацією наслідків негоди фактично всю ніч і продовжують сьогодні. Посітко попросив містян про розуміння, закликав звертатися із повідомленнями про завдану буревієм шкоду до оперативного штабу і запевнив, що всі наслідки буде ліквідовано.

Як повідомляв Укрінформ, у Суботові на Черкащині, на батьківщині Богдана Хмельницького, буря пошкодила місцеву пам’ятку "Три криниці", що входить до складу Національного історико-культурного заповідника «Чигирин».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-