У прокуратурі спростовують, що підозрюваний у вбивстві 6-річної дівчинки був п’яний

У прокуратурі спростовують, що підозрюваний у вбивстві 6-річної дівчинки був п’яний

Укрінформ
Інформація про сп'яніння 13-річного підлітка, підозрюваного у вбивстві 6-річної дівчинки у селищі Старий Салтів Харківської області - технічна помилка.

Таку інформацію надав журналістам речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо алкогольного сп’яніння, то інформація, оприлюднена в ухвалі суду, не відповідає дійсності. У матеріалах кримінального провадження немає даних щодо стану алкогольного сп’яніння підлітка. Зовнішніх ознак алкогольного сп’яніння у нього не було. Він поводив себе адекватно. Інформацію, що зазначена в ухвалі щодо алкогольного сп’яніння, розміщено через технічну помилку, скоріш за все, цей абзац інформації потрапив з тексту якогось іншого документа", - зазначив Чубенко.

Читайте також: Вбивство дівчинки на Харківщині: слідчі призначили 12 експертиз

За його словами, щодо показів підлітка, чи визнав він свою вину, то після того, як підліток потрапив у поле зору правоохоронців, його було опитано: "На момент цього опитування він повідомив деяку інформацію щодо своєї причетності у вбивстві. Але, згодом його покази змінювались та періодично суперечили один одному. Наразі ведеться слідство для встановлення об’єктивних доказів причетності чи непричетності будь-кого до вбивства дівчинки".

"На місці події вилучено такі речови докази: біологічні матеріали (кров та інше), чоловічий та жіночий одяг, цеглину, якою ймовірно було нанесено удари. Вдома у фігуранта було вилучено одяг, в який він був вдягнений в той день, таз, сифон з раковини та вологі речі, оскільки вони були випраті", - уточнів Чубенко.

Читайте також: Вбивство на Харківщині: прокуратура назвала причину смерті шестирічної дівчинки

За його словами, згідно з експертизою причиною смерті стало нанесення близько 10 ударів по голові тупим предметом, імовірно, цеглиною: "Наразі призначено 12 експертних досліджень, зокрема судово-медична та судові молекулярно-генетичні експертизи, результати деяких з них будуть готові найближчим часом, але повне лабораторне вивчення займе деякий час. Готується постанова щодо проведення психологічної та психіатрічної експертиз".

Як повідомляв Укрінформ, інформація про сп'яніння 13-річного підлітка, затриманого після вбивства шестирічної дівчинки у Старому Салтові, з'явилася в ухвалі Вовчанського районного суду, оприлюдненій 2 серпня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

29 липня 13-річного хлопця-сусіда дівчинки, підозрюваного у її вбивстві, затримано, його помістили до приймальника-розподільника для дітей на 30 днів, але за клопотанням слідства цей строк може бути продовжено.

28 липня близько 23:50 у покинутому будинку в селищі Старий Салтів знайшли вбитою 6-річну дівчинку, яка пішла з 13-річним сусідом та не повернулася додому.

Відомості про подію внесені в ЄРДР за ч. 2, п. 2 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Законодавство не передбачає для неповнолітнього злочинця такої міри покарання, як ув’язнення в колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-