Масштабна пожежа у Запоріжжі: на місці працювали 60 рятувальників

Масштабна пожежа у Запоріжжі: на місці працювали 60 рятувальників

Укрінформ
У Запоріжжі 60 рятувальників, 15 одиниць техніки працювали над ліквідацією пожежі в чотириповерховому будинку. Через низький тиск води рятувальники не могли швидко наповнювати ємності. 

Про це журналістам на місці події повідомив голова ОДА Олександр Старух, передає кореспондент Укрінформу.

"Був низький тиск води, що заважало швидко наповнювати ємності. Але рятувальники спрацювали на п'ять з плюсом", - сказав він. 

Читайте також: Пожежу в запорізькому будинку загасили, поліція відкрила кримінальну справу

Голова Запорізької ОДА додав, що на даху будинку де сталася пожежа, велися ремонтні роботи. 

"Йшла заміна стелі. Скоріш за все, було недотримання правил техніки безпеки, в тому числі і пожежної безпеки підрядною організацією. Був вибух балонів газу, який використовували для зварювання.  Наразі поліція забезпечує охорону місця, співробітники ДСНС - забезпечують доступ людей до їхніх квартир, аби вони взяли свої речі. Буде створена слідча група, яка визначить причини пожежі та збитки по кожній квартирі", - сказав очільник області. 

Читайте також: У Запоріжжі горить багатоповерховий будинок, полум'я гасять півсотні рятувальників

Всього в домі 34 квартири, з будинку було евакуйовано близько 100 людей. Мешканців тимчасово розселять в гуртожитку педагогічного коледжу. 

Як сказав голова обласного управління ДСНС Олексій Лепський, на місці працювало 60 рятувальників,15 одиниць техніки. Гасіння пожежі тривало 2,5 години. Наразі відомо про одного постраждалого - це співробітник ДСНС. Він перебуває у лікарні №5. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-