На Одеській митниці виявили контрабанду товарів з Китаю на понад 7 мільйонів

На Одеській митниці виявили контрабанду товарів з Китаю на понад 7 мільйонів

Укрінформ
Державне бюро розслідувань викрило на Одеський митниці контрабанду товарів з Китаю на понад 7 млн гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Працівники Територіального управління ДБР Миколаєва повідомили про підозру колишній тимчасово виконуючій обов'язки завідувача сектору одного з митних постів Одеської митниці, яка пропустила без сплати мита з Китаю в Україну товарів на 7 млн гривень.

У січні 2021 року посадовиця Одеської митниці у порту перевіряла контейнер з телефонами, одягом, іграшками та іншим товаром, який приватна компанія завозила з Китаю.

"Вона внесла до акта огляду занижені дані щодо кількості товарів, наявних у контейнері. Замість 11 млн гривень вказала товарів всього на 4 млн гривень. Це дозволило підприємству–імпортеру зекономити 1,7 млн гривень на сплаті митного податку", - йдеться у повідомленні.

Порушення виявили слідчі ДБР під час перевірки на території митниці.

За порушення митних правил компанію–власника товару оштрафували на 2,6 млн гривень, а незадекларований товар конфіскували на користь держави.

Посадовиця митниці підозрюється у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, згідно ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Контрабанда героїну, свято ножоробів і полювання лелек

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Слідчі ДБР встановлюють мотиви підозрюваної та перевіряють причетність керівництва посадовиці до зазначеного правопорушення. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 27 липня співробітники ДБР спільно з департаментом протидії контрабанді Митної служби ліквідували потужний канал контрабанди товарів широкого вжитку і підакцизних товарів через столичні аеропорти на десятки мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-