На заході України ввечері можливі паводки, селі та зсуви ґрунту - ДСНС

На заході України ввечері можливі паводки, селі та зсуви ґрунту - ДСНС

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій попереджає про ймовірність паводків на заході України ввечері 29 та протягом 30 липня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС у Фейсбуці.

"За даними Укргідрометцентру, ввечері 29 та протягом 30 липня очiкується формування дощових паводкiв з пiдйомом рiвнiв води (над рiвнями на 8 год 29 липня) без негативних наслідків: на річках басейнів Прута, Сірету на 0,2-0,7 м; ​на ​гiрських притоках Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) на 0,3 - 1,3​; ​на ​малих водотоках та верхів'ях рiчок Закарпаття на 0,5-1 м", - йдеться у повідомлені.

Читайте також: Понад сотня населених пунктів - без світла через негоду

У мiсцях проходження сильних злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку із затопленням понижених ділянок в населених пунктах.

"У гiрських районах iснує загроза формування селевих потоків та зсувів ґрунту ( ІІ рівень небезпеки - помаранчевий)", - наголошують у ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 22 липня Одесу накрила потужна злива, через підтоплення багатьох вулиць був ускладнений рух транспорту, пілоти двох пасажирських авіалайнерів відмовились від посадки в аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-