Рожеві калюжі на Рівненщині – у ДСНС пояснили причини

Рожеві калюжі на Рівненщині – у ДСНС пояснили причини

Фото, відео
Укрінформ
Фахівці ДСНС з’ясували походження рідини яскраво-рожевого кольору, яку виявили сьогодні на Рівненщині – це префект, сертифікований в Україні препарат для боротьби з шкідниками. Загрози для людей немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДСНС у Телеграмі.

Зазначається, що дія препарату спрямована на яйця та личинки шкідників, які гинуть після обприскування. Клас небезпеки препарату – третій із існуючих п'яти.

Як повідомлялось, сьогодні ДСНС отримала інформацію про розлив невідомої рожевої речовини неподалік Рівного. Попередньо встановили, що це агрохімікати для сільськогосподарської обробки.

Відразу було проведено комісію ТЕБ та НС Рівненського району.

Фахіці ДСНС спільно з Держекоінспекцією та Гідрометеослужбою негайно здійснили забір проб ґрунту та самої речовини для проведення досліджень.

Також експерти провели обстеження атмосферного повітря навколо ділянки від села Колоденка до села М'ятина Рівненського району, де було помічено розлив рожевої рідини, та встановили, що вмісту небезпечних речовин у повітрі немає.

Дослідження проводилися на виявлення в атмосферному повітрі діоксиду сірки – 0,003 мг/м3 ( ГДК – 0,5 мг/м3); діоксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,2 мг/м3); оксиду азоту 0,010 мг/м3 ( ГДК – 0,4 мг/м3).

Фахівці ДСНС України у Рівненській області координують процес утилізації сільхозвиробником речовини.

Ситуація на контролі.

Як повідомляв Укрінформ, підозрілі калюжі із рожевою рідиною у полі помітив напередодні, 22 липня, мешканець села Колоденка на Рівненщині. За словами голови місцевої ОТГ, встановили, що один із сільськогосподарських виробників під час обробки угідь залишив рештки рідини невстановленого походження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-