Дорожники обіцяють до кінця липня змонтувати верхову частину мосту у Запоріжжі

Дорожники обіцяють до кінця липня змонтувати верхову частину мосту у Запоріжжі

Фото
Укрінформ
В Запоріжжі в рамках програми Президента "Велике будівництво" продовжується будівництво через річку Дніпро вантового мосту, верхову частину якого підрядники планують змонтувати до кінця липня.

Про це повідомив заступник начальника Служби автомобільних доріг з розвитку доріг Олександр Горбань у понеділок, 19 липня, під час виїзної наради, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні плавкран LK-800 змонтував четверту секцію споруди №10. Вага секції 720 тонн, але разом із допоміжними конструкціями - 790 тонн. Вона важка у самому монтажі. До кінця місяця плануємо завершити монтаж секцій верхової частини прогонової споруди вантового мосту", - сказав Горбань.

Після того, як всі всі металеві блоки майбутнього мосту будуть встановлені та змонтовані, мостобудівники почнуть випробування вант. Частина сталевих тролів, що триматимуть міст, зберігається на Кривій бухті, решту - замовлено. За словами Горбаня, перша машина з вантами має прийти вже цього тижня.

Також тривають роботи і на пілонах. Будівельники вже демонтували стару опалубку, працюють над встановленням нової, після чого їм необхідно добетонувати 10 метрів.

Читайте також: Кран «Захарій» монтує другу секцію вантового мосту в Запоріжжі

Як повідомлялось, вантовий міст у Запоріжжі буде найвищим в Україні, адже висота пілонів, які триматимуть міст, – 166 метрів.

Запорізький міст — це магістраль безперервного руху завдовжки понад 9 км, яка складається з шести транспортних розв’язок, у складі яких 27 штучних споруд, у тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху. Історії будівництва мосту – 16 років. У межах національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом Володимиром Зеленським, у 2020 році будівництво запорізьких мостів було відновлено.

25 квітня у Запоріжжі кран встановив на тимчасові опори першу металеву конструкцію майбутнього вантового мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-