На Вінниччині спекли найбільший в Україні малиновий пиріг

На Вінниччині спекли найбільший в Україні малиновий пиріг

Фото
Укрінформ
На Вінниччині у суботу в с Чернятин Северинівської громади Жмеринського району розпочався обласний фестиваль «МалинаФест», під час якого спекли найбільший в країні малиновий пиріг.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник управління культури та креативних індустрій Вінницької ОДА Ольга Дернова.

«У Северинівській громаді традиційно вирощують багато малини, адже це один з осередків садівництва і ягідництва нашої області. Тому фестиваль – це поєднання здобутків місцевих аграріїв і культурної складової. Тому перший обласний фестиваль малини проводимо саме тут. А його родзинкою стане найбільший у країні малиновий пиріг», - повідомила Дернова.

«МалинаФест» на Вінниччині / Фото Анни Мельник

За її словами, фестиваль малини проводиться для популяризації економіки громади та її туристичного потенціалу.

До с. Чернятин прибули представники усіх населених пунктів місцевої громади, а також гості з інших громад та районів. Учасники фесту представили вирощену і зібрану власноруч малину, посадковий матеріал, а також приготовані власноруч страви з малини. Зокрема, 20-метровий малиновий пиріг. Його рекордний розмір зафіксували представники Книги рекордів України.

Читайте також: У Мукачеві на День Незалежності проведуть пивний фестиваль

Також на фестивалі працюють дитяча і фуд- зони, виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва. Окрім того, гості фесту можуть позмагатися у вправності в волейболі, футболі на воді та інших водних видах спорту, покататися на каяках і каное.

Також у програмі фестивалю передбачена концертна програма, гостями якої стануть переможець талант-шоу Олександр Онуфрійчук та гурт «Експромт». Увечері ж на фестивалі улаштують піротехнічне шоу на воді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-