Чернігівська ТЕЦ вперше за 60 років зупинила виробництво електроенергії

Чернігівська ТЕЦ вперше за 60 років зупинила виробництво електроенергії

Укрінформ
Чернігівська ТЕЦ фірми "ТехНова" через низькі цини на енергетичному ринку зупинила виробництво електричної енергії.

Про це на розширеній нараді в Чернігівській міській раді повідомив заступник міського голови Віктор Геращенко, передає кореспондент Укрінформу.

"Чернігівська ТЕЦ зупинила виробництво електроенергії. За 60 років роботи підприємства це вперше", - сказав посадовець.

Він розповів, що зупинити теплоелектроцентраль змусили низькі ціни на електроенергію, які встановлюються тепер на вільному ринку. Вони коливаються від 20 до 70 коп/кВт при собівартості виробництва 1,4-1,5 грн. Це робить генерацію електроенергії нерентабельною, і ТЕЦ втрачає необхідний для цього ресурс.

Зупинка відповідного обладнання ТЕЦ та й сама ситуація загалом, наголосив Геращенко, створює ризики для стабільного проходження опалювального сезону. Тому, вважає він, підприємство мусить звернутись до регулятора за роз’ясненням, як бути далі.

Геращенко звернувся до керівництва "ТехНови" з проханням надати міськраді інформацію про фінансове забезпечення підготовки теплопостачального комплексу (тепломереж, теплопунктів і т.д. ) до зими. Цікавлять мерію також питання можливості ТЕЦ закупити паливо та перспектива розрахунків з комунальними підприємствами (водоканалом, Чернігівгазом та ін.).

Читайте також: Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго

Комунальний енергогенеруючий підрозділ "Чернігівська ТЕЦ" фірми "ТехНова" - єдине в Чернігові підприємство, що генерує і електричну, і теплову енергію. Працює з 1961 року, з 2000-го перебуває в оренді ТОВ "ТехНова". Електрична потужність підприємства становить 210 МВт/год, теплова - 609 Гкал/год.

ТЕЦ є одним із основних теплопостачальних підприємств Чернігова і забезпечує теплом та гарячою водою 600 будинків (понад 40% від загальної кількості).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-