Через сильні дощі сталися підтоплення будинків у двох областях України

Через сильні дощі сталися підтоплення будинків у двох областях України

Фото
Укрінформ
Рятувальники ліквідовують наслідки негоди, унаслідок якої відбулося підтоплення домогосподарств громадян у західній частині України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"У результаті інтенсивних опадів у західних областях України відбулося підтоплення подвір'їв, житлових будинків та господарських споруд місцевого населення. Рятувальники залучалися до ліквідації наслідків негоди", - йдеться у повідомленні.

Ліквідація наслідків негоди у західній частині України / Фото: ДСНС

Так, 10 липня на Закарпатті у Рахівському районі в чотирьох населених пунктах (смт Ясіня, с. Лазещина, с. Богдан та с. Луги) сталося підтоплення сімох житлових будинків, 16 підвалів житлових будинків, 47 дворогосподарств, автодороги Н 09 «Мукачево-Львів» (протяжністю 30 м). Підрозділами ДСНС проведено відкачування води та організовано роботу штабу з ліквідації наслідків негоди при Рахівській РДА. Станом на 21:30 підтоплень немає. Жертв та постраждалих немає.

Читайте також: Зірвані дахи, відключення світла та зламані дерева: над Польщею пронеслися буревії

Станом на 23:00 10 липня підтоплень на території Рахівського району не виявлено. Постраждалих та загиблих внаслідок стихії немає. Проводиться подворовий обхід, дані щодо наслідків негоди уточнюються. На місцях працюють підрозділи ГУ ДСНС України у Закарпатській області.

А в Івано-Франківській області інтенсивні опади спричинили підняття рівня води у р. Бистриця Надвірнянська, тож впродовж вечора,10 липня, прикарпатські надзвичайники виїжджали на порятунок людей на водойми Надвірнянського району. Загалом було врятовано 11 осіб.

Читайте також: Синоптики розповіли, де чекати дощу в неділю

У місті Надвірна, на дамбі річки Бистриця Надвірнянська, на відстані 8 м від берега, знаходився 14-річний підліток. Рівень води в річці близько 1 м. Рятувальники прибули до місця, й за допомогою рятувального круга та мотузки врятували хлопця.

Водночас до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в місті Яремче Надвірнянського району на острівці посеред річки Прут, на відстані 15 метрів від берега, знаходиться 15-річний підліток й потребує допомоги. Надзвичайники в гідрокостюмах дістались до потерпілого та за допомогою рятувального жилета та рятувальної мотузки доправили на берег.

Того ж дня в селі Мирне, Надвірнянського району, 2 дітей перебували на острові посеред річки Бистриця Надвірнянська на відстані 70 метрів від берега, самостійно дістатися до берега не могли, оскільки в річці сильна течія. Рятувальники прибули до місця події за допомогою катамарана й переправили двох постраждалих на берег та передали батькам.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-