Басейн і тепла підлога: у Сумах «з нуля» зводять унікальний дитсадок

Басейн і тепла підлога: у Сумах «з нуля» зводять унікальний дитсадок

Фото
Укрінформ
У межах програми "Велике будівництво" у Сумах "із нуля" зводять дитсадок, аналогів якому немає ні в Україні, ні в Європі.

Про це повідомила прес-служба Сумської ОДА, передає Укрінформ.  

"Дитячий садочок у 12 мікрорайоні обласного центру виконується за проєктом, подібного якому немає ні в Україні, ні навіть в Європі. Наразі його будівництво виконане вже на 85%", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що проєкт закладу - це розробка сумських архітекторів та дизайнерів. Дитсадок розрахований на 160 місць і спроєктований так, щоб максимально забезпечити вихованців освітленням під час занять. Крім того, в ньому буде басейн, тепла підлога, підйомник та інші пристосування для маломобільних груп дітей.

Загальний бюджет цього будівництва - майже 60 млн грн. Кошти виділяються з державного та місцевого бюджетів. Зокрема, в поточному році, держбюджет виділив 21 млн грн.

У Сумах зводять унікальний дитсадок / Фото: Сумська ОДА

За інформацією ОДА, за програмою "Велике будівництво" на Сумщині реконструюються школи, лікарні, амбулаторії, будуються державні та місцеві дороги, відновлюється спортивна інфраструктура. Кількість об’єктів наразі не уточнюється.

Читайте також: На Закарпатті після капремонту відкрили найбільший шкільний басейн

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше заявляв, що в планах програми на 2021 рік – продовження розвитку соціальної інфраструктури. Буде побудовано та відремонтовано 95 шкіл, 70 садочків, 80 стадіонів, 29 басейнів, 177 приймальних відділень у лікарнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-